ZIEN

Er valt heel wat te zien in Wervik en Geluwe. Hier vind je al enkele interessante bezienswaardigheden maar we vullen deze pagina regelmatig aan met meer mooie plekjes in Wervik & Geluwe.

 

 

TIP: We verzamelden alvast enkele leuke plaatjes van Wervik & Geluwe

NATIONAAL TABAKSMUSEUM

Wervik en Geluwe zijn straffer dan tabak. Maar tabak blijft natuurlijk ontegensprekelijk verbonden met Wervik en Geluwe en daar zijn we maar al te trots op. Het Nationaal Tabaksmuseum pronkt dan ook in Wervik. U vindt er meer dan 4.600 collectievoorwerpen om de historiek van tabak te illustreren. Een must-see wanneer uw Wervik bezoekt!

Ga naar www.nationaaltabaksmuseum.be voor meer info.

GEMEENSCHAPSCENTRUM FORUM

U houdt van een cultureel avondje uit? Het Forum in Wervik is er de ideale plaats voor. U krijgt er een heel divers aanbod voor de kiezen met voor elk wat wils. Stand-up comedy, muziek, toneel en tal van andere voorstellingen passeren er de revue.

Kijk hier welke voorstellingen er allemaal op het programma staan.

WINDMOLENS

In Wervik staan twee windmolens die recent gerestaureerd zijn en beiden nog kunnen werken. De stenen Briekenmolen (bij het Tabaksmuseum) en de houten Kruisekemolen.

SINT-MEDARDUSKERK

In een van de oudste steden van Belgiƫ staat een van de grootste kerken van West-Vlaanderen. Opgetrokken in verschillende stijlen is deze de Sint-Medarduskerk een pronkstuk in Wervik. De rijke geschiedenis ervan is absoluut de moeite om te leren kennen.